S/Y STORM
 

1/4-11 - 9/4-11

De sidste to uger optil afgang var hektiske. Listen over ting der skulle ordnes, indkøbes, huskes osv, var uendelig lang. Piet arbejdede nede på båden fra morgen til aften og det var til tider ikke til at tro at kaosset skulle få en ende. Vi havde indkøbt flere nye instrumenter, der skulle installeres, nyt køleskab skulle bygges, ny varmtvands beholder og vindmølle til strøm var blot nogle af de mange gøremål, der blev arbejdet hårdt med. 
Derhjemme kørte vaskemaskine på højtryk. Tøj skulle pakkes, både varmt tøj og sommertøj, vinterstøvler og sandaler. Sikke et puslespil. Da mine forældre kom hjem fra Thailand om lørdagen lignede deres hus noget der var løgn. Men der kom styr på det hele og jeg syns selv, at jeg har formået, at begrænse mængden af tøj. Det kan godt have en tendens til at løbe løbsk engang imellem. Oven i alt pakkeriet lagde Arthur og Sol sig med omgangssyge og Oscar med lungebetændelse! Rigtig dårlig timing. 
Der blev også tid til at holde en "på gensyn" reception, hvor det var rigtig dejligt at så mange kunne komme:)

Det blev endelig den 1/4. Dagen vi havde ventet på i næsten to år. En rigtig lumsk april dag med hård vind og grå himmel, men utroligt nok ingen regn.
Trods vinden og kulden var Sol og Arthurs stuer, Kyllingerne og Brumbasserne, fra Stauninggården
kommet ned på havnen for at vinke farvel, og en håndfuld andre havde også fundet frem til den vindblæste midtermole. Det var utrolig rørende og jeg kunne ikke holde tårene tilbage, da vi kastede fortøjningerne og sejlede afsted.

Første stop var Malmø og ganske uforudset, skulle vi her løbe ind i vores første problemer. Ved indsejlingen til havnen går motoren ud! Det var lidt af en streg i regningen. Det viste sig, at vi havde fået diesel pest!! Ja, det lyder ikke lækkert og det er det bestemt heller ikke. Normalt er diesel helt klart, men det vi havde i vores tank var grønt. Efter at Piet havdne arbejdet med motoren non-stop hele aftene og noget af natten, skiftet div. filtre, og ikke mindst tømt ca 100 l diesel ud i dertil indkøbte plastickasser, sejlede vi videre med en motor, der kørte. 
Det blev til sejlads i tåge, og vi får afprøvet vore ny indkøbte AIS (automatisk identifiserings system). Den gør, at vi via vores gps, kan se andre skibe når de kommer tæt på os. Det virker rigtig godt og det er utrolig facinerende at se hvordan disse kæmper af fragt- og tank skibe vokser ud af tågen.

Det bliver til nogle lange sejladser de første par dage, med stop i Rødvig og Gedser. Fra Gedser ventede det første lange stræk på 50 sømil til Travemünde. Da vi havde sejlet i ca 2 timer sætter motoren ud igen! Endnu engang får Piet fikset det (!!!). 
Langt om længe kan det tyske gæsteflag hejses. Stor begivenhed. Det er nu vi begynder, at besejle ukendte farvande. 

Fra Travemünde til Lübeck, hvor masten skal ned og ligge på dækket, er der ca. 20 km. Vi havde fået anbefalet et værft hvor vi kunne få hjælp til at ligge masten ned, og det fandt vi med lidt besvær. Men tilgængæld lå masten på bukke på dækket i løbet af to timer for 30 eur. Så det kunne vi jo ikke klage over.

Vi lå en dag i Lübeck, hvor vi fik set lidt af byen, købt nogle mere årstids venlige sko til havldelen af familen og ikke mindst fandt vi en svømmehal, hvor børnene kunne have det lidt sjovt (der er jo lidt tid til at vi kommer til der hvor "vi skal bade hver dag"!). Der var mange fine gamle huse og se på og sindsyg mange kirker! 
Paraplyklapvognen bestod sin test i at blive lastet med indkøb til 5 mennesker i 4 dage + Sol. Heldigvis lå supermarkedet ikke mere end 1 km fra båden.

Med masten godt lagt til rette på dækket, kunne kanalsejladsen begynde. De første 8 sluser blev forceret med stor spænding og ganske ensomt. Vi mødte simpelthen ikke en anden båd eller pram den første dag. Det var nu meget rart lige at komme ind i rutine omkring sluserne uden at skulle tage hensyn til andre end os selv. 
Vi overnattede i en lille havn, Lauenburg Hafen, lige før Elben. Vi var 3 km før havnen så uheldige at løbe tør for diesel, trods flere tjek og beregninger. Vi fik listet båden ind til kanten af kanalen og fortøjrede om en sten og en pæl på en mark. Og så måtte Piet ellers løbe efter diesel. Han var tilbage en time efter med 20 liter diesel, godt træt i armene.
Dieseltanken på havnen var ikke åben endnu, så tankning foregik med dunke på klapvognen. Det var hårdt arbejde, tankstationen lå 3 km op ad bakke!

De 2 km af Elben blev forceret med 4 knob medstrøm og hård modvind, og vi kunne lettede dreje nedad Elben-Seite kanal, hvor Europas største sluse ventede. Shiffshebewerk Lüneberg kan bedst beskrives således; man sejler ind i et kæmpe badekar, der hæves 38 meter op. Helt vildt. Helt vildt blev det da også. Vi var jo ikke de eneste, der skulle en tur i karret. Først sejler der en kæmpepram, Taurus, ind. Vi har godt læst om, at det kan give en del strøm fra deres propeller når man kommer ind efter en pram. Men da karret ikke er så dybt, var strømmen utrolig kraftig og det resulterede i at Storm nærmest blev kastet rundt og lande på tværs inde i slusekammeret. Masten ude i stævnen fik et stød, men heldigvis skete der ikke nogle skader. Det har dog givet os stor respekt for de her kæmpe maskiner. De fleste pramme er omkring 100 meter lange og har en bil med på agterdækket. De sejler med op til 50 containere, med kul, metalskrot, gødning (puha), træflis. Det er ikke noget man ønsker at komme vejen for.

Landskabet omkring kanalerne er på nuværende lidt ensformigt , men også rigitg pænt. Vi sejler igennem en masse fyrreskov, lidt marker og ganske få byer. Træerne er begyndt, at springe ud og vi har haft en del sol. Det er skønt. Vi er ved at finde os til rette ombord og tiden fordrives med spil, bøger, tegne, spille nintendo og se nogle tegnefilm. Det går rigtig godt med, at lave skole for Oscar. Han skal lige finde ud af, at selv om det er mor og far der udfylder lærerrollen, så er det altså alvor. Arthur vil også gerne "lave lektier" samtidig med Oscar, så han sidder også med sin bøg og øver tal og bogstaver til hans store fornøjelse. 

Vi er nu nået til Hannover. En rigtig storby, hvor vi har været rundt og kigge lidt. Men behovet for storby er ikke så stort lige nu. Det er en stor kontrast at komme fra kanalens ro til så mange mennesker over det hele. Vi sejler nu på Mittellandskanal, der er ganske traffikeret. Vi har indtil videre set fire andre lystbåde, alle dig den modsatte vej. Så vi har det hele for os selv indtil videre. Os og så de 300 pramme vi følges med hver dag;)

 
 
HELSINGØR - HANNOVER DISTANCE CA. 600 KM
Lav din egen hjemmeside med mono.net